-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 25 مرداد 1401

 امکان گرفتن سهم ارث از املاک موروثی با وجود مستاجر و ذینفع 

دو باب مغازه موروثی دارم که در حال حاضر دست مستاجر است و تا پایان اسفند ماه قرارداد دارد. آیا با وجود مستاجر میتوانم سهم ارث را بگیرم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 303

 

پاسخ – آیا با وجود مستاجر ملک می توان سهم ارث  را گرفت ؟

  • عقد اجاره از عقود لازم تلقی می شود و طرفین قرارداد نمی توانند با اراده خود قرارداد را برهم بزنند مگر به اختیارات قانونی یا تراضی طرفین به اقاله.
  • در عقد اجاره ، مالک یا همان موجر می تواند حین مدت اجاره ملک استیجاری را بفروشد و به دیگری انتقال دهد؛ این انتقال عقد اجاره را بر هم نمی زند و تاثیری هم در عقد اجاره ندارد.ماده ۴۹۸ قانون مدنی نیز موید همین نظر است.
  • در صورت عدم درج شرط فسخ ناشی از انتقال ملک در قرارداد اجاره ، باز هم مالک می تواند ملک به اجاره داده شده را بفروشد اما در این حالت دیگر حق فسخ کردن قرارداد اجاره را ندارد .
  • به عبارت دیگر در صورت عدم وجود شرط فسخ ناشی از فروش مورد اجاره در قرارداد ، منفعت مال تا پایان قرارداد اجاره متعلق به مستاجر است و مالک جدید نمی تواند از مستاجر تخلیه ملک را بخواهد.علت این امر هم همانطور که گفته شده این است که قرارداد اجاره یک قرارداد لازم است و طرفین قرارداد نمی توانند بدون وجود دلیل قانونی آن را بر هم بزنند . 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

البته امکان تملک و بنام زدن و اخذ سند تک برگ حتی با وجود مستاجر هست ، ولی تصرف چون با حقوق قانونی مستاجر منافات دارد ممکن نیست.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن سهم ارث از ملک موروثی دارای مستاجر

♦  با توجه به مطالب فوق مغازه به صورت ارث به شما رسیده است و به نام متوفی است همانطور که فوت باعث انحلال عقد اجاره نخواهد شد انتقال مال الاجاره نیز باعث انحلال عقد اجاره نخواهد شد و فقط موجر عوض می شود. مگر اینکه مالک برای خود حق فسخی قرار داده باشد که در صورت انتقال مال الاجاره به غیر قابل اجرا باشد. پس با مطالبه سهم الارث مال به صورت مشاعی در می آید و شرکا ورثه خواهند بود.

♦  ماده ۴۷۵ قانون مدنی به قانونی بودن اجاره ملک مشاع چه به سایر شرکا و چه به افرادی غیر از شرکا جایز دانسته و نسبت به تسلیم عین مستاجره به مستاجر این اجازه را موقوف کرده است به سایر شرکا، یعنی در صورتی که رضایت سایر شرکا برای تسلیم عین مستاجره، به مستاجر وجود داشته باشد شخصی که موجر بوده است دچار تخلف نشده و کار وی از نظر قانونی مورد قبول است.

♦  طبیعتاً در پایان مدت اجاره و با رعایت مقررات قوانین موجر و مستاجر ورثه قائم مقام مالک ومورث هستند و می توانند مستاجر را تخلیه نمایند.

 

 

مستندات قانونی  - مطالبه سهم الارث از ملک موروثی دارای مستاجر

ماده ۴۷۵ قانون مدنی
اجاره مال مشاع جائز است لیکن تسلیم عین مستاجره موقوف است به اذن شریک.

ماده ۴۹۷ قانون مدنی
عقد اجاره به واسطه فوت موجر یا مستاجر باطل نمیشود ولیکن اگر موجر فقط برای مدت عمر خود مالک منافع عین مستاجره بوده ‌است اجاره به فوت موجر باطل میشود اگر شرط مباشرت مستاجر شده باشد به فوت مستاجر باطل میگردد.

ماده ۴۹۸ قانون مدنی
اگر عین مستاجره به دیگری منتقل شود اجاره به حال خود باقی است مگر اینکه موجر حق فسخ در صورت نقل را برای خود شرط ‌کرده باشد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های ارتباط و مشاوره با وکیل متخصص ارث و انحصار وراثت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.