-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 26 فروردین 1402

 چگونه از همسرم بابت اغفال دخترم و دوست شدن با یک پسر شکایت کنم ؟

سلام.من با همسرم اختلاف اخلاقی داریم و یک دختر ۱۴ ساله داریم اخیرا به جایی نقل مکان کرده ایم و طبقه پایین ما یک پسر ۱۸ ساله دارد و همسرم دخترم رو با این پسر دوست نموده و چون زنم هم شاغله عصر ۴ اینا میاد و منم ۳ میرم سرکار.و این جریان و پدر و مادر پسره هم میدونن و همشون همدست هستن و منم از این بابت خیلی نگران ومظربم.لازم به توضیح اینکه زنم یه بارم بهم خیانت کرد که بخشیدمش و حالا بخاطر راحت بودن خودش با دخترم اینکار و میکنه.ممنون میشم راهنماییم بفرمایین که قانونا چیکار میتونم بکنم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 168

 

پاسخ – آیا دوست کردن دخترمان توسط همسرم با یک پسر اغفال محسوب شده و جرم است ؟

  • اصل قانونی بودن جرم و مجازات و تفسیر مضیق قوانین اقتضا می کند که حریم موارد قانونی را رعایت کرده و فقط به همان بسنده کرد و مواردی که ضمانت اجرای اخلاقی یا مدنی دارد را وارد حقوق کیفری نشود و مواردی نیز وجود دارد که در این بین شاید از نظر اخلاقی با شئون فرهنگی ما تطابق نداشته باشد اما به همان دلیل هم قانونگذار تا حدودی از جرم انگاری آنها صرف نظر کرده است چرا که شاید اگر این موارد جرم انگاری شود دایره روابط اجتماعی انسان ها کمی با مشکل مواجه شود و دایره تفسیر مضیق جرایم گسترده شود و این تبعات اجتماعی خوبی نخواهند داشت و این موارد معمولا با روش های فرهنگی و اقناع سازی اجتماعی قابل انجام باشد تا روش های مجازات و ارعاب و معمولا هم در چنین موارد ضد اخلاقی پرونده به واحد مددکاری اجتماعی و مشاوره های روان شناسی ارجاع داده می شود ؛ اما با گذر این سخنان باید گفت تا حدودی قانون از جرایم ضد عفت و اخلاقی که بیشتر حول محور حمایت از بانوان و نظام خانواده است سخن به میان اورده است .
  • یکی از آن موارد که قانونگذار در فصل هجدهم بدان پرداخته است ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی است که در رابطه با روابط نا مشروع مادون زنا است و مواردی مانند تقبیل و مضاجعه به عنوان مثال بیان داشته است و تمثیلی است و مواردی دیگر را نیز شامل این مواد ممکن است با تفسیر موسع بشود. رابطه نا مشروع مادون یا غیر زنا عبارت است از رابطه نامشروع بین زن و مردی که رابطه زوجیت یا علقه ازدواج بین آنها نیست و مرتکب عملی منافی عفت از قبیل تقبیل یا مضاجعه می شوند. مواردی که در قانون بدان اشاره شده است حصری نیستند و اعمالی دیگر که منافی عفت باشند را هم شامل می شود. پس عنصر مادی جرم رفتار و فعلی مثبت با توجه به اوضاع و احوال و تحقیقات برآمده که عرفا یا شرعا منافی عفت محسوب می شود؛ رابطه نامشروع هم صرفا مشتمل بر حضور فیزیکی زن و مرد در کنار یکدیگر نیست و بلکه ممکن است رابطه نامشروع از طریق وسایل ارتباط جمعی نیز تحقق یابد . 
  • پس سه شرط رفتار مادی مرتکب عبارت است از نبود علقه زوجیت ، نامشروع بودن و منافی عفت بودن عمل، و وجود رابطه بین دو غیر هم جنس. 
  • نکته بسیار مهم در این مسئله این است که جرم رابطه نامشروع یک جرم غیر قابل گذشت است و در صورتی هم که شاکی خصوصی شکایت نکند عمل مجرمانه توسط مقام تعقیب یعنی دادستان قابل پیگیری و اقامه دعوا می باشد. 
  • جرم رابطه نامشروع همچنین نیازی به سوء نیت خاصی یا نتیجه مجرمانه ای نیست و با همان سو نیت عام یعنی علم به قبح و جرم انگاری کافی برای تحقق جرم است . 
  • همچنین جرایم مربوط به منافی عفت مستقیما طبق ماده۳۰۶ قانون ایین دادرسی کیفری در دادگاه مطرح می شود و معمولا تمهیدات محرمانه ای در بررسی و کشف جرم در نظر گرفته می شود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از همسر بابت اغفال فرزند

♦  توجه کنید که در این نوع موارد کمی اثبات وجود رابطه نامشروع و حدود آن بسیار سخت است و قاضی باید بتواند این روابط را در چارچوب رابطه نامشروع قرار بدهد که اینکار کمی سخت است چرا که قوانین کیفری باید تفسیر مضیق بشود و نمی توان هر نوع رابطه ای که یک اقا و خانم باهم دارند را در چارچوب روابط نامشروع تلقی کرد و آن را جرم انگاری کرد.

♦  اما باز تطبیق این موارد بسته به نظر قاضی دارد و نظر او شرط است که ایا دوست شدن دختر و پسر که هیچ علقه زوجیت بین آنها وجود ندارد در زمره روابط نامشروع دخیل است یا خیر که اگر این نظر منفی باشد مقام قضایی در دادسرا قرار منع تعقیب به دلیل جرم نبودن صادر می کند و اگر جواب مثبت باشد قرار مجرمیت صادر می شود و همسر به عنوان معاون جرم رابطه نامشروع به استناد بند پ ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی محاکمه خواهد شد.

 

 

مستندات قانونی - شکایت از همسر

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری
جرائم تعزیری درجه هفت و هشت، به طور مستقیم در دادگاه مطرح می‌شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می‌شود، دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند:
الف- چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند، قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند، حسب مورد، اتخاذ تصمیم می کند.
ب - در غیر موارد مذکور در بند (الف)، چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند، دادگاه با تشکیل جلسه رسمی، مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتی که اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان، درخواست مهلت کنند، دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم، وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند، ابلاغ می کند.

ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری
به جرائم منافی عفت به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی می‌شود.
تبصره - منظور از جرائم منافی عفت در این قانون، جرائم جنسی حدی، همچنین جرائم رابطه نامشروع تعزیری مانند تقبیل و مضاجعه است

ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی
اشخاص زیر معاون جرم محسوب می‌شوند:
الف- هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم گردد.
ب- هرکس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه دهد.
پ- هرکس وقوع جرم را تسهیل کند.
تبصره- برای تحقق معاونت در جرم، وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم، جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است مرتکب شود، معاون به مجازات معاونت در جرم خفیفتر محکوم می‌شود.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.