-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 25 آذر 1402

 اثبات عمدی بودن آسیب بدنی در محیط کار

با سلام. بنده از سال ۱۳۷۸/۰۳/۰۱ استخدام رسمی شرکت داروسازی .... واقع در استان .... بوده ام و در تاریخ دهم مرداد ماه سال ۱۴۰۱ توسط یکی از همکاران خودم به عمد با مواد شیمیایی در محل کار مورد آسیب قرار گرفتم. با این وجود مدیر عامل شرکت فرم حادثه نفرستادند به اداره بیمه و اداره کار و تا الان با اینکه اعترافات هست باز قانون شکنی دارند چجوری عمدی بودن را ثابت کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 59

آسیب بدنی حین کار

 

چگونه عمدی بودن آسیب بدنی در محیط کار را ثابت کنم ؟

  • ضرب  در لغت به معنای زدن است و در عرف به صدماتی گفته می‌شود که بدون خونریزی یا شکستگی بر اعضای بدن وارد می‌شود. آثار ضرب کبودی، سرخی، کوفتگی، سیاه شدن و پیچ خوردن می باشد. جرح به‌ معنی زخم‌ زدن می باشد و به آسیب‌هایی گفته می‌شود که موجب ضایعه نسجی، عضوی، یا بافتی در بدن انسان می گردد. مانند بریدگی، شکستگی استخوان، خراشیدگی و اغلب با خونریزی همراه است.
  • در قواعد عمومی جرایم برای اینکه جرمی ثابت باشد داشتن عناصر قانونی مادی و معنوی است که عنصر مادی جرم شامل رفتار و نحوه بزه است به طور مثال در جرم ضرب و جرح ورود ضربه با سلاح سرد یا گرم یا اعضای بدن است که موجب ضرب یا جرح به بدن مجنی علیه می شود و به تبع ورود ضربه جراحات مختلفی بر بدن وارد می شود.
  • علاوه بر عنصر مادی ، عنصر معنوی باید ثابت شود و در یک تقسیم بندی جرایم به دو دسته عمدی و غیرعمدی تقسیم می شوند و وجه افتراق آنها در این است که در جرایم عمدی قصد نتیجه و عمد در انجام فعل وجود دارد در صورتی که در جرایم غیر عمد این موارد وجود ندارد.
  • تشخیص این امر حسب مورد در دادگاه های کیفری طبق قواعد عمومی ادله اثبات مشخص خواهد شد که به ترتیب ارزش اعتبار ادله تقسیم بندی می شوند.

ادله اثبات وقوع جرم ضرب و جرح و آسیب بدنی

مطابق قانون مجازات اسلامی جرم ضرب و جرح با چهار ادله زیر قابل اثبات است :

1 - دو بار اقرار ضارب 

بدین مفهوم که خود شخص در دادگاه به این امر اقرار نماید که به طور عمد مرتکب ضرب و جرح عمدی شده است. با استناد به این اقرار از طرف شخص می توان حکم به مجازات شخص به دلیل جرم ضرب و جرح را صادر کرد.

 

2 – شهادت دو مرد عادل 

شهادت 2 مرد عادل از مهم ترین نحوه های اثبات جرم ضرب و جرح می باشد.  در این مورد چنین است که دو مرد عادل شهادت بدهند که ارتکاب جرم ضرب و جرح توسط متهم را مشاهده کرده  و در دادگاه به این امر اظهار می کنند.

 

3 – شهادت یک شاهد مرد به همراه شهادت  دو زن

 

4 – سوگند یا قسامه

منظور سوگند اقوام و خویشاوندان شخص شاکی بوده و در مواردی کاربرد دارد که که دلیل دیگری برای اثبات جرم ضرب و جرح در پرونده وجود نداشته باشد مانند شهادت یا اقرار افراد.

 

5 – علم قاضی 

در صورتیکه بر اساس  شواهد و مدارک موجود در پرونده قاضی به این علم و قطعیت برسد که جرم ضرب و جرح رخ داده است می تواند حکم به مجازات صادر کند. که البته باید این قطعیت مبنی بر شواهدی مانند نظریه کارشناسی پزشکی قانونی ، شهادت گواهان ، فیلم و عکس و یا دیگر موضوعات می باشد.

 

نکته مهم و حائز اهمیت در این بخش این است که درخصوص سوگند یا قسامه باید لوث وجود داشته باشد. لوث به معنای این است که برای قاضی ظن و گمان ایجاد شده اما هیچ مدرکی وجود نداشته باشد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اثبات آسیب دنی در محل کار

♦  در نظر داشته باشید که اثبات عمدی بودن بزه ارتکابی بسته به دلایل شما در دادگاه دارد البته در جریان باشید که قاضی در دادگاه کیفری فعال است (برخلاف دادگاه حقوقی) به این معنا که دادگاه صرفا به ادله ارائه شده به دادگاه توجه نمیکند بلکه خود برای اثبات این امر مهم فعالانه عمل خواهد کرد.به طور مثال ممکن است تمامی همکاران شما را به عنوان مطلع یا گواه ماجرا احضار کند  به همین دلیل حتما با یک وکیل دادگستری متخصص در امور کیفری مشورت کنید تا روند صحیح دادرسی تسریع یابد.

♦  همچنین شما می توانید به عنوان شاکی برای دریافت نظریه پزشکی قانونی ابتدا به کلانتری مراجعه کنید و از کلانتری تقاضای معرفی به پزشک قانونی نمایید. پس از مراجعه به پزشک قانونی توسط پزشک مورد معاینه قرار می گیرید و نظر پزشک قانونی ضمیمه شکایت می شود.

 

پیشنهاد می شود در صورتی که مورد ضرب و جرح قرار میگیرید سریعا به پزشک قانونی مراجعه نمایید زیرا تاخیر در آن موجب از بین رفتن آثار جراحات ایجاد شده خواهد شد.

 

مستندات قانونی  - اثبات عمدی بودن آسیب در محیط کار

ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم ‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به حبس درجه شش محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب ‌به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.

تبصره- در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.

ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی

هرگاه عده‌ ای با یکدیگر منازعه نمایند هر یک از شرکت‌ کنندگان در نزاع حسب مورد به مجازات زیر محکوم می شوند:

در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود به حبس از یک تا سه سال.
در صورتی که منتهی به نقص عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال.
در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود به حبس از سه ماه تا یک سال.
تبصره ۱- در صورتی که اقدام شخص، دفاع مشروع تشخیص داده شود، مشمول این ماده نخواهد بود.

تبصره ۲- مجازاتهای فوق مانع اجرای مقررات قصاص یا دیه حسب مورد نخواهد شد.

ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی

در صورتی که قتل غیرعمد به واسطه بی‌ احتیاطی یا بی‌ مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته است یا به سبب عدم‌ رعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا سه سال و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم خواهد شد مگر اینکه‌ خطای محض باشد.

تبصره- مقررات این ماده شامل قتل غیرعمد در اثر تصادف رانندگی نمی ‌گردد.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.