-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
نمونه آراء دادگستری
تاریخ انتشار: شنبه 07 مهر 1397
شرایط طرح دعوای اذن ازدواج دختر باکره

 شرایط طرح دعوای اذن ازدواج دختر باکره

اجازه ولی شرط صحت عقد نكاح دختر باکره می باشد و بدون اجازه ولی، عقد نكاح نافذ نیست و منعقد نمی گردد. بنابراین، نكاح دختري که باکره است منوط به اجازه ي ولی می با شد و فرق نمیکند که دختر شوهر کرده با شد يا نه، بلكه شرط اساسی، باکره بودن او است. بنابراين، دختري که باکره است هر سنی که داشته باشد نكاحش حتماً با اجازه ي ولی يا وصی يا قیم منعقد میگردد، و دختري که قبلا ازدواج کرده، خواه آن که شوهرش فوت کرده يا طلاق گرفته يا فسخ نكاح نموده و هیجده سال تمام داشته باشد، چنان چه بخواهد مجدداً ازدواج بنمايد اجازه ي ولّی لازم نیست. البته شرط اساسی برای اذن باکره بودن دختر است و در صورتی که دختر شوهر کرده باشد اما همچنان باکره باشد، باز هم برای ازدواج نیاز به اذن ولی دارد.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1610

شروط طرح دعوای اذن ازدواج دختر باکره 

1- باکره بودن دختر
2- مورد تآیید بودن عرفی مرد از نظر اخلاقی، رفتاری و شخصیتی
3- عدم اجازه ی و منع غیر موجه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر 
4- عدم دسترسی به ولی یا فوت او، محجور بودن یا تحت قیمومت بودن ولی
5- ازدواج مذکور باید ازدواج دائم باشد

  • لازم به ذکر است که ، اگر ولی با ذکر علت موجه از دادن اجازه به دختر خود براي ازدواج با مردي که پیشنهاد شده جلوگیري کند، و مرد هم سابقه ي خوبی در بین اهالی و مردم نداشته با شد، دختر نمیتواند با مرد مورد نظر ازدواج بنمايد. تشخیص درست بودن علت موجه يا نادرست بودن علت بر اساس سابقه آن مرد و اظهار نظر عموم، و همچنین با بررسی دفتر ازدوج می باشد.
  • در صورت تحقق شرایط فوق، دختر می تواند به دادگاه خانواده رجوع کرده و دادخواست اذن ازدواج بدون رضایت پدر را به طرفیت پدر خود به دادگاه تقدیم نماید. در این صورت ، دادگاه به دادخواست مذکور رسیدگی می کند و ممکن است که جلساتی را با حضور پدر دختر برگزار نماید و اگر دلایل پدر مبنی بر مخالفت با ازدواج دختر را معقول و منطقی ندانست، می تواند ولایت قهری پدر بر فرزند دختر را ساقط کرده و اجازه ازدواج بدون اذن پدر را به دختر بدهد.
  • لازم به ذکر است که قاضی برای تشخیص صلاحیت خواستگار هم کفو بودن و صلاحیت مالی و اخلاقی را در نظر می گیرد.

 

 

مستندات قانونی در خصوص اجازه ازدواج دختر باکره - دوشیزه

ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی
عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.
ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی
نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
ماده ۱۰۴۴ قانون مدنی
در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آنها نیز عادتاً غیر ممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می تواند اقدام به ازدواج نماید.
تبصره- ثبت این ازدواج در دفترخانه منوط به احراز موارد فوق در دادگاه مدنی خاص می باشد.

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه ها

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.