-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 04 مهر 1400

 مجازات جرم سرقت گوشی

سلام

من از طریق رهگیری همیاب ایرانسل متهم به سرقت گوشی شده ام .ولی خداییش خبر هم ندارم کی سیم کارتمو 1 دقیقه انداخته روی اون گوشی حالا بماند.من هیچ سوع پیشینه ای ندارم و تا حالا پاسگاهم ندیدم.میخوام بدونم چه جزایی در انتظار منه چون قاضی گفته بود و‌ رضایت بگیر ولی هنوز حکم رو‌ صادر نکرده؟ ایا زندان هم داره ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1148

احکام و مجازات سرقت تلفن همراه

  • در ابتدا باید گفت که طبق ماده 276 قانون مجازات اسلامی سرقت در صورت فقدان شرایط مستوجب حد مشمول یکی از احکام سرقت تعزیری خواهد بود.
  • اقسام سرقتهای تعزیری به ساده و مشدد تقسیم میشود که شرایط سرقت مشدد در ماده 651 قانون مجازات تعزیرات ذکر شده است.مثلا سرقت در شب – سرقت مقرون به آزار- سرقت با سلاح گرم و سرد – تعدد سارقین و.... که خوشبختانه بزه اتفاقی مشمول هیچ یک از موارد فوق نیست وسرقت تعزیری ساده محسوب میشود یعنی تمامی موارد منتهی به سرقت شده است اما موارد مشدد درآن وجود ندارد.
  • طبق ماده 661 قانون مدنی در صورتیکه سرقت تعزیری مشمول موارد فوق نباشد مجازات مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (۷۴)‌ضربه شلاق خواهد بود. این ماده طبق قانون کاهش استفاده از حبس تعزیری مصوب 99 اصلاح شده است و حداقل و حداکثر آن به نصف تقلیل یافته است(45 روز تا یکسال) مشروط بر اینکه ارزش مال مسروقه(تلفن همراه) کمتر از دویست میلیون ریال باشد و مرتکب سو پیشینه کیفری نداشته باشد. حبس تعزیری درجه 6 به درجه 7 طبق قانون کاهش استفاده از حبس تعزیری تقلیل یافته است.
  • اما در صورتیکه شما بتوانید رضایت شاکی یا شکات پرونده را بدست آورید بزه ارتکابی مشمول کیفیات مخففه جرایم تعزیری میشود.طبق بند الف ماده 38 قانون مجازات اسلامی گذشت شاکی یا مدعی خصوصی از موجبات تخفیف مجازات است.
  • اما خوشبختانه چون بزه ارتکابی طبق قانون کاهش حبس تعزیری به درجه7 تقلیل یافته است در صورت احراز دادگاه به گذشت شاکی- فقدان محکومیت کیفری موثر و جبران ضرر و زیان ناشی ازجرم حکم به معافیت از کیقر جرم صادر میشود.این حکم در ماده 39 قانون مجازات اسلامی تصریح شده است.

​​​​​​​این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات جرم سرقت گوشی موبایل

♦  در خصوص سوال شما به طور خاص پاسخ داده می شود که می توانید دفاعیات و توجیهات خود را به مقام تحقیق (حسب مورد بازپرس یا دادیار) ارائه نمایید پذیرش این توجیهات بسته به میزان اقناع و درجه باور پذیری دلایل و توجیهات شما دارد .

♦  در هر حال لازم است بدانید دلیل در امور کیفری طریقیت دارد و اگر قاضی با تردید مواجه شود مطابق اصل برائت و قاعده درع می تواند نظر به منع تعقیب صادر نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - مجازات جرم سرقت

ماده 38 قانون مجارزات اسلامی

 جهات تخفیف عبارتند از:

الف- گذشت شاکی یا مدعی خصوصی

ب- همکاری مؤثر متهم در شناسایی شرکا یا معاونان، تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن

پ- اوضاع و احوال خاص مؤثر در ارتکاب جرم، از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم

ت- اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار مؤثر وی درحین تحقیق و رسیدگی

ث- ندامت، حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری

ج- کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن

چ- خفیف بودن زیان وارده به بزهدیده یا نتایج زیانبار جرم

ح- مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم

بصره 1- دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند.

تبصره 2- هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد، دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات، مجازات را دوباره تخفیف دهد.

ماده 39 قانون مجارزات اسلامی

در جرائم تعزیری درجه های هفت و هشت در صورت احراز جهات تخفیف چنانچه دادگاه پس از احراز مجرمیت، تشخیص دهد که با عدم اجرای مجازات نیز مرتکب، اصلاح می شود در صورت فقدان سابقه کیفری مؤثر و گذشت شاکی و جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران آن می تواند حکم به معافیت از کیفر صادر کند.

ماده 276 قانون مجارزات اسلامی

 سرقت در صورت فقدان هریک از شرایط موجب حد، حسب مورد مشمول یکی از سرقت های تعزیری است.

ماده 661 قانون مجارزات اسلامی

در سایر موارد که سرقت مقرون به شرایط مذکور در مواد فوق نباشد مجازات مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (۷۴)‌ضربه شلاق خواهد بود.

ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی

تعزیرات : هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق‌محکوم می‌گردد:
1.سرقت در شب واقع شده باشد.
2- سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
3- یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند.
4.از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود ‌را مامور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.
5- در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.
تبصره - منظور از سلاح مذکور در این بند موارد ذیل می باشد:
1- انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک.
2- انواع اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو و پنجه بوکس.
3- انواع اسلحه سرد جنگی مشتمل بر کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آنها و سرنیزه های قابل نصب بر روی تفنگ.
4- انواع اسلحه شکاری شامل تفنگهای ساچمه زنی، تفنگهای مخصوص بیهوش کردن جانداران و تفنگهای ویژه شکار حیوانات آبزی.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه ها تماس و ارتباط با وکیل برای شکایت سرقت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.