-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 29 دی 1400

 امکان برخورداری از امتیاز دریافت سنوات از دو جا 

من کارمند بخش دولتی تو رشته ازمایشگاه هستم و مدت هفت ساله بعد از ظهرها تو ازمایشگاه خصوصی کار میکنم ایا به من سنوات پایان خدمت تعلق میگیره؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 660

پاسخ – آیا می توان از دو محل کار سنوات گرفت ؟

  • حق سنوات یا پاداش پایان کار یا مزایای پایان خدمت مبلغی است که از طرف کارفرما به کارگر خود که مشمول قانون کار بوده است در پایان سال یا پایان هر قرارداد کار پرداخت می گردد.
  • میزان حق سنوات برابر با یک ماه آخرین مزد دریافتی به کارگر در هر سال می باشد.
  • ماده 24 قانون کار در این باره مقرر می دارد در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.
  • نکته قابل توجه در خصوص حق سنوات این است که نوع پایان یافتن همکاری میان کارفرما و کارگر تأثیری در پرداخت سنوات نداشته و کارفرما با پایان همکاری موظف به پرداخت حق سنوات است. بنابراین حق سنوات می تواند در صورت بازنشستگی، از کار افتادگی کلی، استعفای کارگر، اخراج کارگر، فوت کارگر بیمه شده، پایان قرارداد همکاری و .. به کارگر تعلق گیرد.
  • همچنین حق سنوات به افرادی که کمتر از یکسال کار کرده باشند نیز تعلق گرفته و به نسبت مدتی که مشغول کار بوده اند به اندازه ی میزان کارکرد آن ها خواهد بود. همچنین، پرداخت سنوات مطابق بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۳۹۲ به کارگران غیررسمی نیز تعلق گرفته و از این نظر، کارگران غیررسمی یا همان قراردادی تفاوتی با کارمندان رسمی ندارند. 
  • نحوه محاسبه حق سنوات به طریق زیر می باشد:

حقوق پایه ÷ 365 روز × تعداد روزهای کارکرد = سنوات

  • پرداخت سنوات شامل مزایای ماده 34 قانون کار می گردد. به موجب این ماده این موارد عبارت اند از:

1- حق عائله مندی
2- هزینه های مسکن
3- هزینه های خوار و بار
4- هزینه ایاب و ذهاب
5- مزایای غیرنقدی
6- پاداش افزایش تولید
7- سود سالانه

  • نکته آخر که در تفاوت پایه سنوات با حق سنوات می باشد این است که پایه سنوات ملبغی است که یا به صورت ماهانه به کارمندان اعطا می گردد یا آنکه مجموع مبالغ یکسال در پایان سال پرداخت می گردد که به آن عیدی نیز گفته می شود. پایه سنوات از تاریخ شروع به کار فرد به او تعلق می گیرد. اما حق سنوات در پایان سال یا پایان کار به کارگران و کارمندان پرداخت شده و مبلغ آن با میزان پایه حقوق برابر است.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان برخورداری از امتیاز دریافت سنوات از دو جا

♦  در پاسخ به پرسش شما مبنی بر امکان برخورداری از امتیاز دریافت سنوات از دو جا باید گفت کارفرمایان موظف اند به کارگری که مطابق قرارداد به کار مشغول بوده است به نسبت مدت کارکرد او سنوات بپردازند.

♦  بنابراین صرفنظر از اینکه شما در چند جا مشغول به کار می باشید، در هر کارگاه به نسبت روزهای کارکرد شما، به شما  سنوات تعلق  گرفته و پرداخت میگردد. البته باید توجه داشته باشید که پرداخت سنوات وظیفه ی کارگاه هایی است که شامل قانون کار هستند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

مستندات قانونی - دریافت سنوات

ماده 24 قانون کار
در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.
ماده 34 قانون کار
کلیه دریافت‎های قانونی که کارگر به اعتبار قرارداد کار اعم از مزد یا حقوق کمک عائله‌مندی، هزینه مسکن، خواربار، ایاب و ذهاب، مزایای‌غیر نقدی، پاداش افزایش تولید، سود سالانه و نظایر آنها دریافت می‌نماید را حق‌السعی می‌نامند.
ماده 35 قانون کار
مزد عبارت است از وجوه نقدی یا غیر نقدی و با مجموع آنها که در مقابل انجام کار به کارگر پرداخت می‌شود.
‌تبصره ۱ - چنانچه مزد با ساعات انجام کار مرتبط باشد، مزد ساعتی و در صورتی که بر اساس میزان انجام کار و یا محصول تولید شده باشد،‌کارمزد و چنانچه بر اساس محصول تولید شده و یا میزان انجام کار در زمان معین باشد، کارمزد ساعتی، نامیده می‌شود. 
تبصره ۲ - ضوابط و مزایای مربوط به مزد ساعتی، کارمزد ساعتی و کارمزد و مشاغل قابل شمول موضوع این ماده که با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد رسید تعیین می‌گردد. حداکثر ساعات کار موضوع ماده فوق نباید از حداکثر ساعت قانونی کار تجاوز نماید.

بخشنامه حداقل مزد سال ۱۳۹۲ (شماره ۲۱۵۲۱۰ مورخ ۲۲/۱۲/۱۳۹۱ وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي)
شوراي عالي كار با حضور نمايندگان سه گروه (دولت، كارفرمايان و كارگران) در جلسه مورخ ۲۱/۱۲/۱۳۹۲، پس از بحث و بررسي راجع به تعيين حداقل مزد سال ۱۳۹۲، در اجراي ماده ۴۱ قانون كار با در نظر گرفتن مصالح كارگران در انطباق هر چه بيشتر ميزان درآمد آنان با سطح معيشت و همچنين با توجه به مقتضيات بنگاه هاي توليدي و كارفرمايان و شرايط اقتصادي جامعه موارد زير را به اتفاق آرا مورد تصويب قرار داد.
۱- از اول سال ۱۳۹۲ حداقل مزد روزانه با نرخ يكسان براي كليه كارگران مشمول قانون كار (اعم از قرارداد دائم يا موقت) مبلغ ۱۶۲.۳۷۵ ريال (يكصد و شصت و دو هزار و سيصد و هفتاد و پنج ريال) تعيين مي گردد. همچنين از اول سال ۱۳۹۲ ساير سطوح مزدي نيز روزانه ۱۰ درصد مزد ثابت يا مزد مبنا (موضوع ماده ۳۶ قانون كار) به اضافه روزانه ۱۹۴۸۵ ريال به نسبت آخرين مزد در سال ۱۳۹۱ افزايش مي يابد.
تبصره: با اعمال افزايش اين بند مزد شغل كارگران مشمول طرح هاي طبقه بندي مشاغل مصوب وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و نيز مزد ثابت ساير كارگران نبايد از مبلغ ۱۶۲.۳۷۵ ريال (يكصد و شصت و دو هزار و سيصد و هفتاد و پنج ريال) بند (۱) كمتر شود.
۲- به كارگراني كه در سال ۱۳۹۲ داراي يكسال سابقه كار شده، و يا يكسال از دريافت آخرين پايه سنواتي آنان گذشته باشد، روزانه مبلغ ۳۰۰۰ ريال نيز به عنوان پايه (سنوات) پرداخت خواهد شد.
تبصره ۱: پرداخت مبلغ مربوط به پايه سنواتي كارگران مشمول طرح هاي طبقه بندي مشاغل مصوب وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با در نظر گرفتن رقم فوق الذكر براي گروه يك با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامي توسط اداره كل روابط كار و جبران خدمت صورت مي گيرد.
تبصره ۲: به كارگران فصلي به نسبت مدت كاركردشان در سال ۱۳۹۱، ميزان مقرر در اين بند يا تبصره يك آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.
تبصره ۳: بر اساس مصوبه مورخ ۲۱/۱۲/۱۳۹۱ شورايعالي كار و در راستاي تقويت مهارت محوري و بهره مندي تمامي كارگران و در نتيجه رضايتمندي كارگران با سابقه، از ابتداي سال ۱۳۹۲ همه كارگران داراي قرارداد دائم و موقت مشمول قانون كار كه داراي يك سال سابقه كار شده و يا يك سال از دريافت آخرين پايه (سنوات) آنان در همان كارگاه گذشته باشد، اعم از اينكه حق سنوات يا مزاياي پايان كار خود را تسويه حساب كرده باشند يا خير، مشمول دريافت پايه (سنوات) خواهند بود.
۳- بر اساس مصوبه مورخ ۲۱/۷/۱۳۹۱ شوراي عالي كار و در جهت افزايش رضايتمندي كارگران و كارفرمايان و به منظور تثبيت و تسري به تمامي كارگران، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتداي سال ۱۳۹۲ كمك هزينه اقلام مصرفي خانوار به عنوان مزاياي رفاهي و انگيزه اي موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون كار بابت هر كارگر (اعم از متأهل يا مجرد) ماهانه مبلغ ۳۵۰.۰۰۰ ريال از سوي كارفرمايان به آنان پرداخت گردد.
۴- ضوابط مربوط به چگونگي نحوه اعمال افزايش مقرر در بند (۱) و تبصره يك بند (۲)‌ در كارگاه هايي كه داراي طرح طبقه بندي مشاغل مي باشند و نيز در مورد كارگران كارمزدي و هم چنين چگونگي ارتقاء طبقه شغلي به موجب دستورالعمل هاي اداره كل روابط كار و جبران خدمت خواهد بود.
۵- مقررات اين مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجوياني كه در ايام تعطيلات تابستاني در سال ۱۳۹۲ به طور موقت در كارگاه ها اشتغال مي يابند نخواهد شد.
۶- واحدهاي مشمول قانون كار به منظور ايجاد رابطه هر چه بيشتر مزد و مزايا با بهره وري و توليد و ايجاد انگيزه بيشتر در بين كاركنان خود، علاوه بر اجراي اين مصوبه مي توانند نسبت به افزايش و برقراري مزايا در قالب موافقت نامه هاي كارگاهاي و پيمان هاي دسته جمعي و پس از تأييد وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي اقدام نمايند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما  

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.