-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
نمونه آراء دادگستری
تاریخ انتشار: جمعه 27 تیر 1399
فروش ملک مشاع - سهم ارث - دستور فروش

 فروش ملک مشاع - سهم ارث - دستور فروش

هر گاه به هر دلیل اعم از خرید هم زمان یا ارث ملک یا مال غیر منقولی بین چند نفر مشترک باشد و چنین نباشد که همه شرکاء در خصوص فروش یا تقسیم توافق داشته باشند تنها راه فصل خصومت و پایان اشاعه و شراکت، تقاضای دستور فروش است. دستور فروش به این معناست که با تقاضای یکی از شرکا دادگاه بعد از قیمت گذاری ملک توسط کارشناس رسمی دادگستری در قالب مزایده و بر اساس پایه قیمت کارشناسی، ملک را به فروش رسانده و وجه حاصل از آن بین شرکا تقسیم میشود.

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5929

 

پرونده عملی دستور فروش ملک مشاع

دادخواست دستور فروش ملک مشاع

نام شعبه : شعبه اول دادگاه عمومی    
خواهان : ملک علی...
خواندگان :

1- سیفعلی....

2- جانعلی ....
خواسته : صدور دستور فروش ملک مشاع غیرقابل افراز 

شرح دادخواست دستور فروش ملک مشاع :

ریاست محترم دادگاه عمومی 
احتراما"  
1- به عرض می رساند مطابق تقسیم نامه مورخه 1378/04/16 که بین آقایان حسینعلی وجانعلی و ملک علی وخانم امه لیلا.... صورت پذیرفته و به امضاء طرفین رسیده است اموال غیر منقول در تقسیم نامه آدرسهای ارسال شده به نشانی  الف :کرمان ........ همچنین سه دانگ از مغازه نانوائی واقع به نشانی ..... میباشد .
2- اموال فوق الذکر قابل افراز نمی باشد وخواندگان محترم حاظر به خرید و فروش املاک موصوف و تقسیم متعلق به موکل اینجانب نمی باشد .
3- مستندا" به مواد 317 قانون امور حسبی وماده 4 قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب 22 آبان سال و ماده 9 و10 آئین نامه قانون مذکور استدعای رسیدگی وصدور حکم (دستور فروش) مبنی بر فروش رقبات مذکور با احتساب خسارات قانونی ناشی از دادرسی و حق الوکاله را به استناد مواد  515 و519 قانون آئین دادرسی مدنی رادارم .

 

 

 

رای دادگاه بدوی - دستور فروش ملک مشاع :

در خصوص دعوای آقای ملک علی ...به طرفیت خواندگان به خواسته صدور دستور فروش ملک مشاء هر چند خواندگان هیچ کدام در دادگاه حاظر نشده ودر قبال دعوا ایراد ودفائی نکرده اند وصرف نظر از اینکه برای تقاضای دستور فروش ملک مشاء غیر قابل افراز متقاضی باید ابتدا تقاضای افراز از واحد ثبتی محل به عمل آورد وپس از آن چنانچه تصمیم واحد ثبتی دائر بر غیر قابل افراز بودن ملک باشد بعد از قطعی شدن تصمیم از دادگاه در خواست صدور دستور فروش کند ، چون دادخواست به صورت اقامه دعوا مطرح شده نظر به اینکه املاک موضوع دعوا در مالکیت رسمی هیچکدام از طرفین نیست تا زمانی که سند مالکیت رسمی به نام مالکین مشائی صادر نشود دعوا قابل استماع نمی باشد وقرار عدم استمائ آن صادر می شود .
این قرار ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در دادگاه صادر کننده خواهد بود .

 

 

نظر نهایی - دستور فروش ملک مشاع :

1- در مورد اینکه تقاضای فروش ملک مشاع باید مسبوق به درخواست افراز آن از  واحد ثبتی باشد طبق ماده 1 قانون افراز وفروش املاک مشاع مصوب 22/8/1357 نظر دادگاه کاملا درست است.

2- طبق ماده 4 قانون فوق الاشعار تنها ملکی که به موجب تصمیم قطعی غیرقابل افراز تشخیص شود با تقاضای هر یک از شرکا به دستور دادگاه فروخته می شود، ودر مورد شرط دیگری که دادگاه به آن اشاره کرده یعنی لزوم صدور سند مالکیت مشاعی به نام شرکا،مستندی یافت نشد.
3- بر خلاف آنچه که در رای دادگاه مشاهده می شود،قرار صادره نباید قابل واخواهی باشد یکی به دلیل اینکه چون رای بر علیه خواندگان صادر نشده پس قاعدتا حقی هم در اعتراض برای انها که در دادرسی حاضر نبوده اند ایجاد نمی کند که قرار را به این دلیل قابل واخواهی بدانیم وتنها از جانب خواهان قابل تجدید نظر است از این گذشته با استنباط از ماده 303 قانون آئین دادرسی مدنی قرارها نمی توانند غیابی باشند،چون علاوه بر اینکه این ماده به احکام اشاره دارد،قرار علیه خواهان صادر می شود ورای در هر حال نسبت به او حضوری است. 

 

 

مطالب مرتبط با دستور فروش :

1- درخواست افراز املاک مشاع

2- دستور تخلیه فوری، نمونه دادخواست و رأی 

3- خلع ید از املاک و بیرون کردن متصرف غیرقانونی

4- رای دادگاه مطالبه اجرت المثل تصرف ملک

5- راههای تخلیه فوری ملک و درخواست تخلیه دستور تخلیه

ثبت امتیاز
پرسش و پاسخ‌های متداول
خیر، میزان سهم شریکی که متقاضی فروش است و مخالفت سایر شرکا هیچ تاثیری در دستور فروش ندارد.
مدت اعتبار نظریه کارشناس در خصوص قیمت گذاری ملک موضوع تقاضای دستور فروش 6 ماه است.
نظر صحیح این است که دستور فروش نیازمند رسیدگی و رعایت تشریفات آیین دادرسی نیست؛ پس طبیعتاً نباید طولانی باشد و قاضی می تواند به محض وصول پرونده و بدون تشکیل جلسه دستور فروش را صادر کند اما بعضاً دیده می شود که قضات در این خصوص اقدام به صدور دستور تعیین وقت رسیدگی نموده و مانند سایر دعاوی حقوقی با ورود در ماهیت اقدام به رسیدگی می نمایند.مطابق نظر اول تقاضای دستور فروش نباید خیلی طولانی باشد و تا صدور دستور زمان معقول چیزی در حدود یک ماه است. البته باید در نظر داشت که موفقیت در فروش و پیدا شدن خریدار منوط به تلاش خود متقاضی است.
در دادگاه محل قرارگیری ملک یا به تعبیر قانونی دادگاه محل وقوع ملک.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه ها

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.